Wagenpark 3

Vetafscheiders

Vetafscheider

Elk dienstverlenend-,  horeca- of levensmiddelen verzorgend  bedrijf moet in het bezit zijn van een vetafscheider om het vet op te vangen zodat het niet in de riolering terecht komt.  Bij ons bent u aan het juiste adres om uw vetput te legen en reinigen. Wij ruimen alle vetputten, van beenhouwerijen, grootkeukens, vleesverwerkende bedrijven, visverwerkers tot restaurants. Iedereen die een vetput heeft kan bij ons terecht!

 

Werking vetafscheider

Een vetafscheider werkt volgens het principe van onderlinge zwaartekracht. Water en dierlijke/plantaardige vetten verschillen namelijk in dichtheid, water is zwaarder dan olie/vet. De zware bestanddelen van de vetten zetten zich af op de bodem van de vetafscheider (in de slibvangruimte) en de lichte bestanddelen drijven aan het wateroppervlak (de afscheidingsruimte). Het afvalwater, zonder slib en vetten, wordt afgevoerd naar de riolering. Dit kan eventueel met behulp van een pomp. 

 

Lediging en reiniging

Eerst en vooral wordt de vetput volledig geleegd. Vervolgens gebruiken onze medewerkers de hoge druk  installatie van de COMBI-vrachtwagen om de vetput volledig schoon te spuiten en te zorgen dat al het aanwezige afvalwater en vet/slib verwijderd wordt. Ook worden de afvoer- en toevoerleiding gereinigd. Tijdens de ruimingswerken zorgen we ervoor dat er heel proper efficiënt te werk wordt gegaan om de activiteiten zo weinig mogelijk in het gedrang te brengen en de werkplaats niet te vervuilen of te infecteren. Zo verloopt alles volgens de wetgeving, zowel voor U als voor ons!

 

Onderhoud

Bij ons kan u ook een onderhoudscontract afsluiten. Uw vetafscheider wordt dan op regelmatige basis geleegd en gereinigd. Op voorhand verwittigen we de klant om een precieze afspraak te maken. Zo blijft uw vetput in goede staat en kunnen problemen voorkomen worden!

Klik hier om een afspraak te maken of vragen te stellen!