Rookdetectie

Rookdetectie

 

Een slecht werkende riolering kan zorgen voor een erge geurhinder in en rondom uw huis. De riolering kan bijvoorbeld vertsopt zijn, gebroken, verzakt ... waardoor het afvalwater niet meer weg kan naar de straatriolering. Het vuile, stinkende afvalwater blijft in de buizen staan en zorgt voor een onaangename geur. Een andere mogelijke reden voor de geurhinder kan een slecht afgesloten riolering of reukafsluiters zijn.

 

Oplossing

Eerst en vooral wordt de hele riolering ontstopt door een hogedrukslang in te brengen, terwijl het afval en spoelwater verwijderd wordt met de zuiginstallatie. Als de geurhinder nog steeds aanwezig is, worden de leidingen onderzocht met een rioolcamera. Hiermee brengen we alle leidingen in beeld en onderzoeken we mogelijke lekken of openingen. Indien hierbij geen opmerkelijke zaken gevonden worden, kan de rookmachine een oplossing bieden.

 

Rookmachine

Via een rookmachine wordt rook in de leidingen geblazen. De rook vult de leidingen en waar breuken, scheuren en/of lekken aanwezig zijn, kan de rook ontsnappen. Na de vaststellingen met de rookmachine, kunnen de oorzaken van de geurhinder aangepakt worden. Lekken gedicht, breuken hersteld en zo bent u weer vrij van de onaangename geur!

 

Klik hier om een afspraak te maken of vragen te stellen!