Ontstoppingsdienst

Afvoerleidingen ontstoppen

Zonder het opbreken van vloeren ontstopt en reinigt Ruimdienst Quicke afvoerbuizen, keukenafvoeren, rioleringen, en alle sanitair (zoals toilet, urinoir, lavabo, of douche). We gebruiken daarvoor een hogedruk/vacuüm COMBI-vrachtwagen, die rioleringen ontstopt en grondig reinigt met waterspoeling onder hogedruk.

Ook vervuilde of verkalkte afvoerleidingen kunnen worden gereinigd onder hogedruk en indien nodig gecontroleerd worden door middel van een camera inspectie na de ontstopping.

De leidingen worden ontstopt door een hogedrukslang in te brengen, zoals te zien op de afbeelding. Afval en spoelwater worden vakkundig verwijderd met de zuiginstallatie op de vrachtwagen. Ook kleine afvoerbuizen kunnen worden ontstopt, met behulp van een kleine hogedruk slang en/of met vacuüm.

Rioolonderzoek met camera

Bij terugkerende verstoppingsproblemen, geurhinder, lekken…, kunnen wij een rioolonderzoek uitvoeren met de nieuwste rioolcamera’s. De ontstoppingswerken worden in dat geval geassisteerd door rioolcamera’s met plaatsbepaling (sonar), vaststelling, en/of oplossing van het probleem. Bijkomend bij de ontstopping kan ook een rookmachine worden gebruikt om lekken, breuken en/of scheuren op te sporen.

Ingenieur

Na de vaststelling van het probleem kunnen wij u, als u dat wilt, een deskundig verslag bezorgen met foto’s, video’s met beoordeling, en advies. Alle elementen van het verslag worden door een industrieel ingenieur opgesteld.